5 typov medikov

Rozhodla som sa, že pomedzi články o druhom ročníku zaradím ešte takýto na odľahčenie. Určite by sme našli aj viaceré typy, ale tu Vám opíšem 5 základných z môjho pohľadu.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt nerd with book1. typ: BIFĽOŠ (ŠPRT)
Veľmi častý typ medika. Bifľoši sú ľudia, ktorí sa učia strašne veľa a väčšinou všetko naspamäť. Často krát nosia okuliare, pretože z toľkého učenia a čítania sa im už pokazil zrak.
Myslím si, že v každom medikovi musí byť kus šprta, lebo bez toho by sa viaceré skúšky ani nedali urobiť. Niekedy to proste inak nejde, len sa bifliť.




Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt stres v škole2. typ: STRESER
Na medicíne taktiež nájdeme veľmi veľké množstvo streserov. Nehovorím o takom normálnom strese, ktorý prežíva pred skúškami každý z nás, ale skôr o takom patologickom strese spojenom so zvracaním a podobne. To mi už predsa len príde trošku moc, ale sama poznám zopár takých týpkov. Podľa mňa s tým nevedia robiť asi nič, proste to majú v sebe a zopár nepríjemných skúseností to v nich ešte posilní. A kto z nás na medicíne nemá žiadne nepríjemné skúsenosti so skúšajúcimi alebo vyučujúcimi?


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt pohodicka3. typ: POHOĎÁK 
Opak stresera. Pohoďáci sa vyznačujú minimálnym, takmer nulovým stresom. Čo sa týka psychického stavu, je tento typ na medicínu najvhodnejší. Každý streser aj bifľoš a všetky ostatné typy túžia byť pohoďákom, ale bohužiaľ, nedá sa to naučiť. Musíte sa taký narodiť.

4. typ: NIČ SA NEUČÍM, ALE VŠETKO VIEM
Tento typ má ďalšie 2 podtypy: buď je to pravda a daný jedinec sa potrebuje učiť len veľmi málo a naozaj učivo ovláda, alebo sa tak len prezentuje pred okolím a v skutočnosti je len zatajeným bifľošom. Oba podtypy však väčšine ľudí lezú na nervy, pretože prvému podtypu závidíme dobrú hlavu, a druhý podtyp si zase vymýšľa, čo nemáme radi. 

5. typ: NIKDY NIČ NEVIEM, ALE VŽDY DOSTANEM "A"
Asi najmenej obľúbený typ medika. Typické sú skôr dievčatá, ktoré patria do skupiny bifľošiek a samozrejme sú vždy všetko naučené, ale zároveň patria do skupiny streseriek a keď sa ich opýtate, ako sú na tom, väčšinou Vám povedia, že zle a že určite vyletia. Keď je po všetkom, akoby nič Vám s kľudom povedia, že dostali A, prinajhoršom B (ale vtedy dodajú, že mohli dostať aj A, keby bla bla bla).

Každý z nás sa myslím nájde vo viacerých typoch, nikto nie je len 100 percentný bifľoš, alebo 100% pohoďák a podobne. Bifľoš môže byť streser, takisto aj pohoďák, všetko je to veľmi individuálne. Preto by som bola rada, keby ste mi napísali do komentárov za aký typ považujete sami seba, prípadne môžete napísať, aké ďalšie typy Vás napadli. :) 

Komentáre

Obľúbené príspevky